Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Fransk lakseform
  • Fransk lakseform

Fransk lakseform

Laks, purre og epler pluss litt krydder og matfløte og vips så har du en deilig rett på under en halv time!
Enkel
Energi 137.3 kcal
Protein 8.6 g
Fett 9.7 g
Karbohydrater 3.4 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 32.6 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.1 g
Vitamin A 64.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.0 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 13.8 µg
Fosfor 28.2 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.9 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.3 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g laksefilet
  • 1 ts salt
  • 1 stk purre
  • 2 stk eple
  • 3 dl matfløte
  • 2 ts sennep fransk, tørr type

Fremgangsmåte

Skjær laksen i 2 x 2 cm store biter. Krydre fisken med salt.

Skjær purren i skiver og eplene i terninger. Legg alt i en smurt ildfast form.

Bland matfløte og sennep. Hell dette over fisken.

Stek formen midt i ovnen ved 220 °C i 15 minutter. Server gjerne med kokte poteter og grønnsaker.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.