Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Grove fiskekaker av sei med gulrotstuing
  • Grove fiskekaker av sei med gulrotstuing

Grove fiskekaker av sei med gulrotstuing

Hjemmelagde fiskekaker smaker fantastisk godt. Det er enklere å lage enn du tror og med en foodprosessor er dette gjort i en fei.

Middels
Energi 83.4 kcal
Protein 8.2 g
Fett 2.6 g
Karbohydrater 6.4 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 46.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 1.7 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 122.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 0.8 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 10.2 µg
Fosfor 131.5 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 1.1 mg
Magnesium 17.0 mg
Niacin 1.6 mg
Selen 12.5 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g iskald, fersk seifilet
  • 1 ts salt
  • 1 ½ dl iskald lettmelk
  • 1 ss potetmel
  • 1 krm pepper
  • 2 ss smør
  • Gulrotstuing
  • 4 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • ½ ts salt
  • 1 krm malt muskat

Fremgangsmåte

Del fiskefileten i biter og ha den i en food-prosessor sammen med saltet. Kjør maskinen til fisken er seig og jevn, det tar bare noen sekunder.

Tilsett lettmelken i en jevn stråle mens maskinen går på full hastighet. Ha til slutt i potetmel og krydder.

Form kakene og stek dem i litt smør ved middels varme i en stekepanne, skru ned varmen og la dem ettersteke til de er gjennomstekte.

Gulrotstuing:
Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Kok dem nesten møre.


Lag hvit saus:
Smelt smør. Ha i melet under omrøring.
 
Spe med melken, ca 1/3 om gangen, og kok opp mellom hver gang du sper. Kok sausen ved svak varme i 5–10 minutter og smak til med salt og muskatnøtt.
 
Tilsett de kokte gulrøttene i sausen og servér med nykokte poteter og seikaker.
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.