Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Laksefilet med baconostsaus
  • Laksefilet med baconostsaus

Laksefilet med baconostsaus

En enkel, sunn og velsmakende fiskemiddag. Passer ypperlig både til travle hverdager og i helgen.

Enkel
Energi 134.5 kcal
Protein 10.9 g
Fett 8.8 g
Karbohydrater 2.4 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 53.0 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 44.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.0 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 4.5 µg
Fosfor 87.8 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 4.5 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 0.7 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 700 g laksefilet
  • 1 ts rapsolje
  • 1 ts sitronpepper
  • ½ ts salt
  • Saus:
  • 2 ss smør
  • ½ stk løk
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl skummet melk
  • 100 g baconost (8% fett)
  • 4 ss bladpersille , finhakket
  • ½ ts salt
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C og del laksefileten i porsjonsstykker.

Smør en ildfast form og legg fisken i formen. Krydre med sitronpepper og salt.
 
Saus
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket løk. Surr løken under omrøring til den blir blank og gyllen. Tilsett melet og rør om. Spe med varm fiskebuljong og melk under omrøring. La det småkoke under omrøring i ca 5 minutter.
 
Tilsett osten og halvparten av persillen og rør om. Smak til med salt og nykvernet pepper og hell sausen over fisken.
 
Stek fisken midt i ovnen i ca 10 minutter. Dryss resten av persillen over fisken før servering. Fisken serveres med baconostsaus, kokte poteter og grønnsaker.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.