Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Rakfisk med eple- og løkkrem
  • Rakfisk med eple- og løkkrem

Rakfisk med eple- og løkkrem

I tidlig november holdes det Rakfiskfestival i Valdres og arrangementet har vært et årlig innslag siden 1990-tallet. Tradisjonelt sett spises gjerne rakfisken sammen med poteter, lefser og akevitt. Men fler og fler har begynt å eksperimentere med ulike tilbehør og tilberedningsmåter, og følgende oppskrift er et godt eksempel på det. Bon appétit!
Enkel
Energi 93.5 kcal
Protein 0.6 g
Fett 7.1 g
Karbohydrater 6.1 g
Fiber 2.0 g
Kalsium 27.9 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 48.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 14.3 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 6.7 µg
Fosfor 16.6 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.7 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ss seterrømme (evt lettrømme)
  • 2 ss majones
  • 1 ss grov sennep
  • saften av en ½ stk sitron
  • ½ stk rødløk , finhakket
  • 2 stk grønt eple , i terninger
  • 1 ss frisk gressløk , finhakket
  • 1 ss frisk timian , finhakket
  • 100 g rakfisk per person

Fremgangsmåte

Bland alt til eple- og løkkremen i en bolle og anrett med rakfisken etter ønske og kreativitet. Lag gjerne en god salat med friske urter og server med flatbrød.

I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.