Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Steinbit og ostesaus med gressløk og stekte grønnsaker
  • Steinbit og ostesaus med gressløk og stekte grønnsaker

Steinbit og ostesaus med gressløk og stekte grønnsaker

Steinbit er et eksempel på at skinnet kan bedra - denne fisken er en av havets ypperste og mest ettertraktede delikatesser.
Middels
Energi 96.5 kcal
Protein 9.5 g
Fett 5.0 g
Karbohydrater 3.2 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 41.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 1.0 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 95.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 3.7 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 17.0 µg
Fosfor 129.2 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.8 mg
Magnesium 17.2 mg
Niacin 1.3 mg
Selen 22.0 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 100 g kremost med urter eller gressløk
  • ½ ts salt
  • 1 krm pepper
  • 800 g steinbitfilet
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk grønn squash
  • 8 stk frisk sjampinjong
  • 2 ss smør
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.

Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.

Tilsett gressløkost og salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Kok opp ca 3 l vann og tilsett ½ dl salt per l. Legg fiskefiletstykkene i det kokende vannet og skru ned varmen på platen når temperaturen på vannet kommer opp mot kokepunktet. La fisken trekke i vannet i ca 8 - 10 minutter.

Rens og kutt gulrøttene, squashen og soppen i tynne skiver eller halvmåner. Stek grønnsakene i smør i kjele eller stekepanne ved middelsvarme til de er møre. Smak til med salt og pepper.

 

Server gjerne med nykokt ris eller kokte poteter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.