Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Torsk og pinnekjøtt i skjønn forening
  • Torsk og pinnekjøtt i skjønn forening

Torsk og pinnekjøtt i skjønn forening

En nydelig rett som du kan servere i romjulen eller på nyåret hvis du fortsatt har rester igjen fra pinnekjøttet på julaften.
Middels
Energi 226.6 kcal
Protein 11.8 g
Fett 18.0 g
Karbohydrater 3.3 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 23.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 247.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 4.4 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 9.7 µg
Fosfor 119.9 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.4 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 19.2 mg
Niacin 3.8 mg
Selen 1.9 µg
Sink 2.0 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "torskefilet"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 160 g (uten skinn og bein) torskefilet per person
  • 50 g bacon
  • ½ stk rødløk , i fine strimler
  • 200 g pinnekjøtt , renset
  • 2 ss bladpersille , finhakket
  • 3 ss godt smør (eks. Kviteseid)
  • 4 stk (og/eller andre rotgrønnsaker) gulrot , renset og finstrimlet
  • smak til med salt, pepper og sukker

Fremgangsmåte

Stek/bak torsken i ovnen i ildfast form på 180 °C i ca 10 minutter.

Fres baconet lett og tilsett løk, pinnekjøtt og persille. La det surre lett i pannen, bland inn smøret til slutt.

Legg blandingen på toppen av torsken. Stek de finstrimlete gulrøttene og/eller rotgrønnsakene lett i pannen og smak til med salt, pepper og litt sukker.

Oppskriften presenteres i samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.