Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Torsk og rekecurry
  • Torsk og rekecurry

Torsk og rekecurry

Herlige orientalske dufter gjemmer seg under ostelokket og sim, sala, bim! Nesten så enkel er denne fiskeretten og så utrolig god.
Enkel
Energi 171.8 kcal
Protein 16.2 g
Fett 11.1 g
Karbohydrater 1.9 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 132.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 2.7 µg
Vitamin D 1.9 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 140.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.3 mg
Vitamin E 3.3 mg
Folat 5.8 µg
Fosfor 154.6 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.4 mg
Magnesium 30.4 mg
Niacin 1.4 mg
Selen 17.5 µg
Sink 1.0 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "torskefilet"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g reker
  • 500 g torskefilet
  • 1 ts salt
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts karri
  • 1 dl melk
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 dl gulost , revet

Fremgangsmåte

Smør en ildfast form. Skrell rekene og del torskefileten i mindre biter. Legg dette i formen og dryss på salt.

Bland sammen presset hvitløk, tomatpuré, karri, melk og fløte. Hell dette over fisken og dryss på ost.

Stekes midt i ovnen på 225°C i ca 20 minutter. Serveres med kokt ris iblandet f eks grønne erter eller en grønnsalat.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.