Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Torskefilet med feta og spinat
  • Torskefilet med feta og spinat

Torskefilet med feta og spinat

En spennende kombinasjon hvor spinat og fetaost utfyller hverandre og gir en smakfull opplevelse sammen med torsken.

Enkel
Energi 165.1 kcal
Protein 6.5 g
Fett 11.9 g
Karbohydrater 1.1 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 41.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 170.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 18.1 mg
Vitamin E 4.1 mg
Folat 94.3 µg
Fosfor 26.8 mg
Jern 1.0 mg
Kalium 0.4 mg
Kopper 2.5 mg
Magnesium 46.6 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "torskefilet"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 250 g snittet frisk spinat
  • 150 g mager fetaost , i terninger
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 ts salt
  • ½ ts pepper , kvernet
  • 2 ss nøytral olje
  • 800 g torskefilet
  • 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

 

Vask spinat i rikelig med vann og fjern stilkene hvis de er grove. Rist spinaten tørr i et kjøkkenhåndkle eller i en salatslynge.


Bland fetaost med snittet spinat, løk, salt og pepper. Smør en ildfastform og dekk bunnen av formen med spinatblandingen.

 

Del fisken i serveringsstykker og legg den oppå spinatblandingen. Hell sitronsaften over fisken og krydre med salt og pepper. Legg aluminiumsfolie over formen og sett formen inn i forvarmet ovn på 180 °C i ca 15 minutter.
 
Forslag til tilbehør (4 porsjoner):

 

Wokket grønnsaksmiks


2 stk. rød paprika
1 stk. gul paprika
100 g aspargesbønner eller brekkbønner
1 pk. fersk babymais
1 ss nøytral olje f eks rapsolje
2 ss soyasaus

 

Rens og skjær grønnsakene i strimler. Fres de i olje, under omrøring, i en varm wok eller høy stekepanne, i 3 - 4 minutter. Hell over 2 ss med soyasaus før servering.
 
Retten serveres med naturris eller poteter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.