Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Uer med pasta og bønner
  • Uer med pasta og bønner

Uer med pasta og bønner

Uer er en dypvannsfisk som regnes som en av våre fineste matfisker på linje med steinbit og breiflabb. Så hvorfor ikke prøve denne oppskriften neste gang du skal ha fisk til middag?
Middels
Energi 251.5 kcal
Protein 12.0 g
Fett 16.3 g
Karbohydrater 13.6 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 95.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 170.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 5.0 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 15.6 µg
Fosfor 162.8 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 25.3 mg
Niacin 1.3 mg
Selen 19.2 µg
Sink 0.8 mg

Ukobla ingrediens:
string(12) "kyllingkraft"
Ukobla ingrediens:
string(8) "soyasaus"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 400 g uerfilet
  • salt og pepper
  • Pasta:
  • 100 g lettsaltet sideflesk , i små terninger
  • 200 g ukokte pastaskruer eller annen pasta
  • 2 dl kyllingkraft
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ½ dl grønne erter eller hestebønner
  • 100 g vellagret edamer
  • salt og pepper
  • 1 dl vispet kremfløte
  • Saus:
  • 100 g meierismør
  • 1 ss soyasaus
  • 1 stk sjalottløk
  • ½ dl frisk basilikum og persille eller andre urter, hakket

Fremgangsmåte

Skrap skinnet slik at skjellene løsner av fisken. Stek fisken i smør med skinnsiden ned. Strø på salt og pepper.


Stek flesket i små terninger.

Kok pasta i kyllingkraft og fløte til de er myke. Bruk fersk pasta, gjerne små pasta som f eks cavatelli.

Kok ertene (evt hestebønnene) raskt opp i lettsaltet vann i noen minutter. Bland de i pastaen og rør inn revet ost. Smak til med salt og pepper.

Rør inn vispet krem like før servering. Blir pastaen for tykk kan den justeres med litt vann.

Saus
Skyen lages ved å brune smøret til det er nøttebrunt.

Tilsett soya, og finhakket løk som er stekt i en panne for seg. Avkjøl.

Rør inn strimlet basilikum og persille. Varm forsiktig opp og bare rør sausen lett sammen.


Anrett pastaen på tallerken og legg fisken oppå. Fordel sausen rundt.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.