Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Urtemarinert kveitefilet
  • Urtemarinert kveitefilet

Urtemarinert kveitefilet

Lyst til å overraske med et skikkelig gourmet-måltid? Ta bør du prøve denne oppskriften!
Vanskelig
Energi 115.8 kcal
Protein 10.3 g
Fett 4.0 g
Karbohydrater 8.1 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 41.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 5.4 µg
Tilsatt sukker 6.3 g
Vitamin A 45.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 12.3 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 14.2 µg
Fosfor 121.0 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 23.3 mg
Niacin 2.7 mg
Selen 33.1 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk med dill"

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 1 kg kveite i skiver , renskåret filet uten skinn og ben
  • 1 dl sukker
  • ½ dl salt
  • 1 ss malt hvit pepper
  • 1 dl frisk basilikum eller andre urter, finhakket
  • saft av ½ stk lime
  • 1 dl vermouth , f eks Noilly Prat
  • Gul saus:
  • 2 stk gul paprika
  • 1 beger fruktyoghurt med sitron
  • 3 ss meierismør , smeltet
  • smak til med sukker, salt, pepper og vermut
  • Grønn saus:
  • 2 dl frisk basilikum
  • 30 g snøfrisk med dill
  • smak til med salt og pepper
  • pynt med salat og rødvinsyltet rødløk

Fremgangsmåte

Tørk fisken godt og pass på at alle bein er fjernet. Bland sammen sukker, salt og pepper, og gni fisken godt inn med dette.

Fordel hakkede urter i bunnen av en form. Legg på fisken og dryss over resten av salt/sukker-blandingen, så ikke fisken tørker inn. Slå over en blanding av lime og tørr vermut (Noilly Prat). Dekk formen med plastfilm og la den stå i kjøleskapet ca 3 døgn. Snu fisken av og til.


Skjær den gravede fisken i tynne skiver og legg disse på tallerken.


Gul saus
Bak paprika i stekeovnen på 250 °C i ca 10 minutter. Ta av skinnet og rens for steiner. Kjør paprika til mos i foodprosessor sammen med yoghurt og smør. Smak til med sukker, salt, pepper og vermut (kan droppes).

Grønn saus
Kjør basilikum til puré i foodprosessor sammen med snøfriskost. Smak til med salt og pepper.


Legg sausene pent rundt og litt over fisken, og pynt med salat og syltet rødløk.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.