Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Gryteretter/panneretter / Kalkunrullade med rosiner og valnøtter
  • Kalkunrullade med rosiner og valnøtter

Kalkunrullade med rosiner og valnøtter

Et skikkelig gourmet-måltid som passer fint å servere i et lite middagsselskap.
Middels
Energi 123.8 kcal
Protein 6.5 g
Fett 9.6 g
Karbohydrater 1.7 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 24.3 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 116.8 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.5 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 1.7 µg
Fosfor 22.2 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.1 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 0.6 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 600 g (kalkunbryst) kalkunfilet
  • 3 ss valnøttkjerner , grovhakkede
  • 3 ss rosiner
  • 50 g parmesan , finrevet
  • 3 ss frisk basilikum , finhakket
  • salt og pepper
  • (ca) 1 ½ l hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 båt hvitløk , finhakket
  • ½ ts chilipulver
  • Chilismørsaus:
  • ¼ g løk , finkuttet
  • 2 dl hvitvin (evt alkoholfri hvitvin)
  • 2 dl silt kraft fra kokingen av kalkunrulladen
  • 250 g usaltet meierismør , i terninger
  • saften fra en ½ stk lime
  • salt og pepper, evt kajennepepper

Fremgangsmåte

Renskjær kalkunen og ta vare på avskjæret. Skjær et langt snitt på langs i kalkunbrystet slik at det så vidt henger sammen, legg det ut på skjærebrettet og bank det flatt med en biffbanker (eller noe annet tungt).

Skjær til kjøttet slik at du får kvadratiske biter. Grovhakk avskjæret og bland det med valnøtter, rosiner, parmesanost, basilikum, salt og pepper. Legg fyllet flatt oppå kjøttet og rull sammen til en pølse som pakkes inn i plastfolie.

La kalkunen trekke i en gryte med utblandet hønsebuljong tilsatt ingefær, hvitløk og chili ved 90 °C (slik at det simrer lett) under lokk i ca 25 minutter. Husk å ta vare på kraften. La kjøttet hvile i 10-15 minutter før du skjærer det i skiver.

Chilismørsaus
Fres løken i litt olje og slå over hvitvin. La koke inn til halv mengde.

Ha i kalkunkraften og la sausen småtrekke litt. Pisk inn smørterninger og smak til med lime, salt, pepper og evt litt kajennepepper. Pass på at sausen ikke koker etter at du har hatt i smøret - da vil den "sprekke".

Serveres med en skive grillet ribbe og en god salat, for eksempel en blandning av appelsinskiver og finsnittet fenikkel.

I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.