Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Hvitt kjøtt / Saftige kyllinglår i kremsaus
  • Saftige kyllinglår i kremsaus

Saftige kyllinglår i kremsaus

Herlig saftige kyllinglår, laget med en god kremet saus til. Her er det mange valgmuligheter når det kommer til tilbehør. Ris, poteter, couscous. Alt etter smak og tilgang.
Middels
Energi 149.1 kcal
Protein 9.1 g
Fett 10.6 g
Karbohydrater 2.7 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 24.7 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 83.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 5.7 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 9.6 µg
Fosfor 70.1 mg
Jern 1.0 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 16.4 mg
Niacin 2.7 mg
Selen 6.2 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 8 stk rå kyllinglår naturell med skinn
  • nykvernet salt og pepper
  • 1 ss smør
  • 8 stk sjalottløk
  • 12 stk frisk sjampinjong , medium store
  • 2 stk gulrot
  • 100 g bacon , i skiver
  • 1 ss smør
  • 2 ½ dl tørr hvitvin (evt alkoholfri hvitvin)
  • 2 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 ss frisk timian
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ss kaldt vann
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Kyllinglårene deles i to ved leddet til kyllingklubber og overlår.

Delene krydres med salt og pepper. Brunes i smør ved forholdsvis sterk varme.

Rens grønnsakene. Sjalottløk og sjampinjong deles i to og gulrøttene kuttes i fingertykke skiver. Baconskivene kuttes i mindre biter og det hele surres i smør og tilsettes hvitvin. Kok inn hvitvinen til halv mengde.

Hell grønnsakene med den reduserte vinen i en ildfast form og tilsette hønsekraften. Legg de surrede kyllinglårene på toppen og dekk formen med aluminiumsfolie.

Retten stekes midt i ovnen ved 200 °C i 55 minutter.

Når retten er ferdig, siles kraften forsiktig over i en kjele og tilsettes crème fraîche. Kok opp og jevn sausen med maisenna utrørt i vann. Smak tilslutt til sausen med salt og pepper.

Sausen kan helles tilbake over kyllinglårene eller serveres ved siden av retten.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.