Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Hvitt kjøtt / Sprøstekte kyllingbryst med tortillachips
  • Sprøstekte kyllingbryst med tortillachips

Sprøstekte kyllingbryst med tortillachips

Panering kommer av det latinske ordet 'panis' som betyr brød. I denne oppskriften har vi gjort en liten vri og brukt tortillachips og kavring istedenfor brødsmuler. Sammen med lime og tacokrydder blir denne retten med andre ord litt mer eksotisk i smaken.
Middels
Energi 120.4 kcal
Protein 10.4 g
Fett 4.1 g
Karbohydrater 9.7 g
Fiber 2.0 g
Kalsium 55.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.9 g
Vitamin A 31.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 4.3 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 30.7 µg
Fosfor 175.0 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.9 mg
Magnesium 33.4 mg
Niacin 5.3 mg
Selen 2.7 µg
Sink 0.8 mg

Ukobla ingrediens:
string(12) "strøkavring"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 dl matyoghurt
  • 3 ss hakket frisk timian
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • Panering:
  • 50 g tortillachips
  • ½ dl strøkavring
  • 60 g cheddar ost
  • 2 ts tacokrydder
  • 1 ss frisk timian
  • 4 stk maiskolbe
  • 1 stk lime
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 4 ts tacokrydder
  • saften av ½ stk lime

Fremgangsmåte

Bank ut kyllingfiletene mellom plast, for å jevne ut tykkelsen. Miks sammen yoghurt, 1/3 av timianen, hvitløk, brunt sukker, chillipulver, salt og pepper. Legg kyllingfilene i yoghurtmiksen og la de marinere et døgn i kjøleskapet.

Knus tortillachips og bland i strøkavring, revet cheddar, tacokrydder og finhakket timian. Vend de marinerte kyllingfiletene i paneringen og legg de over på en rist i en ildfast form. Dryss evt litt mer panering over før du setter de inn i ovnen.

Maiskolbene deles i to, pensles med meierismør og stekes sammen med kyllingfilene.

Stekes midt i ovnen på 160 ºC i 30 minutter.

Dressing
Bland matyoghurt, tacokrydder og limesaft. La det stå kaldt i ½ time før servering.
 
Kyllingfiletene serveres med dressing, limebåter og stekte maiskolber.
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.