Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Kjøtt / Kalvefilet med kjørvelkrem
  • Kalvefilet med kjørvelkrem

Kalvefilet med kjørvelkrem

Lyst til å lage et skikkelig gourmetmåltid, men har lite tid til disposisjon? Da bør du prøve denne retten. Kjapt, enkelt og nydelig!
Middels
Energi 86.2 kcal
Protein 9.1 g
Fett 3.1 g
Karbohydrater 4.0 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 32.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 78.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 6.5 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 26.4 µg
Fosfor 100.2 mg
Jern 1.6 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 19.7 mg
Niacin 2.8 mg
Selen 2.1 µg
Sink 1.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "kjøttkraft"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 800 g indrefilet av kalv
  • salt og pepper
  • Kjørvelkrem:
  • 2 dl kjøttkraft
  • 1 dl hvitvin (evt alkoholfri hvitvin)
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 potte frisk kjørvel
  • Grønnsaker:
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 200 g gulrot
  • 400 g nypotet

Fremgangsmåte

Renskjær kalvefileten, dryss over litt salt og pepper og stek den godt på alle sider. Stek videre i ovnen, midterste rille, på 180 °C i 5 - 7 minutter. Ta den ut og hold den varm.

Kok asparges og gulrøtter knapt møre i lettsaltet vann. Kok poteter på vanlig måte.

Anrett kjøtt, grønnsaker og kjørvelkremen på tallerken som vist på bildet.

Kjørvelkrem
Kok opp kraft og hvitvin (evt alkoholfri hvitvin) og la det koke inn til det er ca 2 dl igjen i kjelen.

Ha i crème fraîche og kok opp. Ta sausen av platen, tilsett kjørvel og kjør sausen luftig med hurtigmikser.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.