Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Kjøtt / Soyamarinert ribbe med peanøtt- og tjukkmelkdipp
  • Soyamarinert ribbe med peanøtt- og tjukkmelkdipp

Soyamarinert ribbe med peanøtt- og tjukkmelkdipp

Begynner du å bli lei av julemat, men har fortsatt rester av ribbe igjen? Da anbefaler vi denne oppskriften som et eksotisk innspill i romjulen.
Middels
Energi 357.1 kcal
Protein 10.6 g
Fett 31.0 g
Karbohydrater 7.2 g
Fiber 3.2 g
Kalsium 72.7 mg
Vitamin B2 21.2 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 1.2 g
Vitamin A 192.0 mg
Vitamin B1 3.6 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 4.4 mg
Vitamin E 3.4 mg
Folat 88.6 µg
Fosfor 149.3 mg
Jern 1.7 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.4 mg
Magnesium 63.8 mg
Niacin 4.4 mg
Selen 1.3 µg
Sink 1.2 mg

Ukobla ingrediens:
string(8) "soyasaus"
Ukobla ingrediens:
string(10) "rød chili"
Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"
Ukobla ingrediens:
string(31) "stekt svineribbe med sprø svor"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 dl soyasaus
  • 3 ss ketchup
  • 2 ts frisk ingefær , revet
  • ½ stk rød chili , finhakket
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 1 ss olivenolje
  • smak til med litt sukker
  • 400 g stekt svineribbe med sprø svor , i små terninger ca 2x2 cm
  • Peanøttdipp:
  • ½ dl appelsinjuice
  • 200 g peanøtter
  • 50 g godt smør (eks. Kviteseid)
  • litt av marinaden fra kjøttet
  • Tjukkmelk:
  • 1 dl syrnet melk (tjukkmjølk)
  • 1 dl seterrømme (evt lettrømme)
  • 2 ss frisk gressløk , finhakket
  • salt, pepper og litt sukker

Fremgangsmåte

Bland sammen marinaden, ha i ribbebitene og la det hele trekke i minst 1 time.

Peanøttdipp
Kok opp appelsinjuicen, bland inn det øvrige og mos med stavmikser.

Tjukkmelkdipp
Bland sammen tjukkmelk og rømme, og smak til. Hvis du ønsker, kan du sette kjøttet på pinne og dyppe i sausene.

I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.