Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Kjøtt / Svinefilet med blåmuggost og pære
  • Svinefilet med blåmuggost og pære

Svinefilet med blåmuggost og pære

Svinefilet med søtt og salt tilbehør er en godbit vi gjerne nyter.
Middels
Energi 86.9 kcal
Protein 12.2 g
Fett 3.4 g
Karbohydrater 1.4 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 4.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 38.3 mg
Vitamin B1 0.5 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 2.0 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 4.1 µg
Fosfor 126.5 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 1.0 mg
Magnesium 17.0 mg
Niacin 4.3 mg
Selen 5.7 µg
Sink 1.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 800 g indrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss smør
  • 200 g kantarell eller annen sopp
  • 2 stk pære
  • 200 g blåmuggost

Fremgangsmåte

Krydre svinefileten med salt og pepper. Brun hele kjøttstykket i smør i en stekepanne til det har fått en fin stekeskorpe.

Legg kjøttet i en ildfast form og stek det ved 200 °C i 8 - 10 minutter. La det bli gjennomstekt i stekeovn.

Brun soppen i stekepannen. Skjær kjøttet i skiver og anrett med skiver av pære og biter av blåmuggost.

Serveres med kokte eller ovnsstekte poteter.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.