Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Kjøtt / Urtemarinert skinke med rød og grønn pesto
  • Urtemarinert skinke med rød og grønn pesto

Urtemarinert skinke med rød og grønn pesto

Et måltid som er enkelt å lage og som passer å spise året rundt.
Middels
Energi 206.3 kcal
Protein 13.6 g
Fett 14.3 g
Karbohydrater 3.9 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 227.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 91.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 5.2 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 19.4 µg
Fosfor 216.3 mg
Jern 1.9 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 44.6 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 0.3 µg
Sink 1.8 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"
Ukobla ingrediens:
string(19) "soltørkede tomater"
Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"
Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk naturell"
Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 12 skive kokt skinke
  • 1 stk rødløk
  • ½ dl frisk kruspersille , hakket
  • ½ dl frisk basilikum , hakket
  • ½ dl frisk estragon , hakket
  • Dressing:
  • 2 ss hvitvinseddik
  • ½ dl hvitvin
  • ½ dl olivenolje
  • smak til med salt og pepper
  • 3 ss kapers
  • pynt med friske basilikumblader
  • Tomatpesto:
  • 125 g vellagret ost
  • ½ dl frisk basilikum
  • 2 ss soltørkede tomater
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ts hot peppersaus
  • ½ dl olivenolje
  • smak til med salt og sitronpepper
  • Grønn pesto:
  • 125 g snøfrisk naturell
  • 1 dl frisk basilikum
  • 3 båt hvitløk
  • 1 dl pinjekjerner
  • ½ dl olivenolje
  • smak til med salt og sitronpepper

Fremgangsmåte

Legg skinkeskivene på et salatfat med litt kant. Fordel rødløk og urtene over skinken. Bland sammen dressingen og hell over. Kvern over salt og pepper, og legg på kapers. Pynt med basilikum og server hjemmelaget pesto til.

Hjemmelaget rød og grønn pesto
Bland alt til hver pesto i en foodprosessor og kjør til en jevn saus.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.