Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Melkeretter/grøter / Byggrøt med havre
  • Byggrøt med havre

Byggrøt med havre

Forbered frokosten om kvelden og i løpet av 10 minutter på morgenen har du en næringsrik og god grøt. 

Enkel
Energi 95.3 kcal
Protein 4.3 g
Fett 1.8 g
Karbohydrater 14.5 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 98.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 10.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 6.2 µg
Fosfor 107.5 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 18.8 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

2 porsjoner
  • 1 pose byggris (1 pose 50 g)
  • 1 dl havregryn
  • 5 dl lettmelk
  • ¼ ts salt

Fremgangsmåte

Klipp opp posen med byggris og ha de i en kjele. Tilsett melken og havregryn. Sett kjelen i kjøleskap natten over eller i ca 6 - 8 timer.
Kok opp grøten under omrøring og la den småkoke under omrøring ved svak varme i ca 5 minutter. Hvis grøten blir tykk tilsett litt melk.
Server med det du liker best på grøten.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.