Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Pizza/pasta / Pizza
  • Pizza

Pizza

Enten du har en sulten familie eller skal ha vennegjengen på besøk, er kjempepizzaen akkurat passe stor når du har en frisk salat til.
Middels
Energi 137.3 kcal
Protein 5.0 g
Fett 2.0 g
Karbohydrater 23.9 g
Fiber 2.0 g
Kalsium 14.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.2 g
Vitamin A 16.8 mg
Vitamin B1 0.4 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.1 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 64.8 µg
Fosfor 58.3 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 13.9 mg
Niacin 1.5 mg
Selen 1.5 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 25 g gjær
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ss meierismør , smeltet
  • 300 g hvetemel
  • Pizzasaus:
  • 400 g hermetiske tomater
  • 4 ss chilisaus
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts sukker
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunkent vann, smeltet smør og salt. Rør i hvetemelet til deigen blir smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse.

Legg deigen på bakebordet og kjevle ut en stor pizzabunn, eller del deigen i to og kjevle ut to tynne leiver.

Legg deigen på papirkledd stekeplate og dytt inn deigen litt rundt det hele, så det blir en kant. To runde pizzaer, 18 cm i diameter kan stekes på en plate.

 

Forslag til fyll:

Fyll 1
200 g røkt skinke
1 boks (ca 200 g) ananas i biter
1 rød paprika
200 g pizzaost
 

Fyll 2
6 tomater
Salt, pepper, oregano
100 g reker
100 g blåskjell
100 g sopp
200 g pizzaost eller annen revet hvit ost

 

Fyll 3
3 tomater
4 wienerpølser
1 paprika
1 boks (ca 200 g) sjampinjong
salt, pepper, oregano
200 g pizzaost eller annen revet hvit ost


Fyll 4

50 g salamipølse
1 paprika
10 oliven
200 g pizzaost


Bland ingrediensene i en kjele og kok til sausen er passe tykk.

Smør pizzasausen på den kjevlede deigen og velg ut hvilket fyll du vil legge oppå.

Du kan velge alle fire sortene, eller bare bruke din favorittsmak. Dryss osten jevnt over hele pizzaen og strø litt pizzakrydder på toppen. Stek pizzaen og server den straks.

Stek pizzaen i stekeovnen på 225 °C i ca 15 minutter. Dryss gjerne ruccola og god olivenolje oppå før servering.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.