Hjem - Oppskrifter / Ispinner / Sjokobananis
  • Sjokobananis

Sjokobananis

Dette er en søt og god ispinne som egner seg veldig godt som dessert. Sjokolade og banan er manges favoritt og her får du begge deler. Isen lages av både helmelk og vaniljeyoghurt, og resultatet er en søt og fyldig is.

Enkel

Ingredienser

1 porsjoner 1 porsjon gir 6 stk
  • ca 100 g melkesjokolade (eller den sjokoladen du liker best)
  • 2 dl helmelk
  • 0 ts vaniljesukker
  • 2 dl yoghurt med vanilje
  • 2 stk banan

Fremgangsmåte

Kok opp melk i en kjele. Ta til side og tilsett sjokolade og vaniljesukker, og rør godt til sjokoladen har smeltet og alt har blandet seg. Sett til side og la kjølne. Du kan godt lage denne dagen før og sette blandingen i kjøleskapet, for smaken blir bare mer intens om den står natten over.

 

Bland den kalde sjokolademelken med yoghurt og en banan i blender. Mos til alt er en jevn blanding. Hell i ispinneformene og pynt med skiver av banan nede i ismassen. Frys og nyt.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.