Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / 17. mai-kaken
  • 17. mai-kaken

17. mai-kaken

Her gir vi deg en kake dekorert med det norske flagg - supert i anledning Norges nasjonaldag!
Enkel
Energi 146.4 kcal
Protein 1.5 g
Fett 11.0 g
Karbohydrater 10.0 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 48.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 2.3 g
Vitamin A 142.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 18.3 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 18.5 µg
Fosfor 43.0 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 14.2 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 0.6 µg
Sink 0.2 mg

Ukobla ingrediens:
string(15) "sukkerbrødbunn"

Ingredienser

1 porsjoner 1 porsjon gir 12 stk
  • 1 stk ferdig sukkerbrødbunn
  • 2 dl helmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss jordbærsyltetøy
  • 2 stk banan
  • Pynt:
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g jordbær
  • 100 g blåbær , eller blå druer

Fremgangsmåte

Legg et lag sukkerbrød på et fat. Dynk bunnen med melk.

Visp kremfløten til luftig krem, tilsett jordbærsyltetøy og hakkede bananer i kremen. Fordel fyllet på et eller to lag. Husk å dynke alle lagene med melk. 

Dekk kaken med krem.

Pynt med jordbær og blåbær/blå druer slik at det minner om det norske flagg.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.