Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Bløtkake i rødt, hvitt og blått
  • Bløtkake i rødt, hvitt og blått

    Her får du tips til 17.mai kaken med masse krem.  

Bløtkake i rødt, hvitt og blått

Hva smaker vel bedre enn en stor og deilig bløtkake. Pynt den med friske bær og den vil se helt fantastisk ut!
Middels
Energi 211.5 kcal
Protein 3.5 g
Fett 12.8 g
Karbohydrater 20.2 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 37.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 11.5 g
Vitamin A 154.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 5.2 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 15.5 µg
Fosfor 68.1 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.8 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 2.7 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • Sukkerbrød:
  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll og pynt:
  • 1 dl lettmelk eller juice til dynking
  • 5 dl ferdig vaniljekrem
  • 6 dl kremfløte
  • 100 g bringebærsyltetøy
  • 100 g jordbærsyltetøy
  • 100 g blåbær
  • 100 g bringebær
  • 100 g jordbær
  • 50 g bjørnebær
  • 50 g rips
  • 5 blad frisk mynte

Fremgangsmåte

Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.

Fyll og pynt
Del kakebunnen i tre lag eller bruk en ferdig 3-lags kakebunn.
 Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk.
Visp halvparten av kremfløten til luftig krem.
Smør jordbærsyltetøy jevnt utover kakebunnen og bland vaniljekremen med 2/3 av kremen og fordel halvparten av dette utover bunnen.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør bringebær syltetøy jevnt utover kakebunnen og fordel resten av vaniljekremblandingen utover. 
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Smør den siste delen med krem jevnt utover toppen av kaken. Visp resten av kremfløten til luftig krem.
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt fine små "sprøyteblomster" rundt kaken. Er det krem igjen kan dette fordeles på toppen av kaken.
Pynt med en ring med blåbær ytterst, så bringebær, jordbær, bjørnebær og til slutt rips i midten. Pynt gjerne med noen blader sitronmelisse til slutt.
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.