Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Bløtkake med banan
  • Bløtkake med banan

Bløtkake med banan

Bløtkake kan inneholde nesten alt mulig. Her har vi laget en bløtkake med bananer og aprikoser.
Middels
Energi 209.3 kcal
Protein 2.7 g
Fett 11.5 g
Karbohydrater 23.1 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 34.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 11.0 g
Vitamin A 157.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.2 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 9.6 µg
Fosfor 59.0 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 13.7 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 2.0 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • Kakebunn:
  • 4 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ ts salt
  • 2 stk banan
  • 2 stk egg
  • 1 ½ dl lettmelk
  • 2 ss sitronsaft
  • 50 g smør
  • Fyll:
  • 200 g tørket aprikos
  • 5 dl vann
  • 6 dl kremfløte
  • 4 stk banan
  • Pynt:
  • 50 g tørket aprikos
  • 20 g bringebær
  • 20 g blåbær

Fremgangsmåte

Kok opp 1/2 liter vann og hell det over aprikosene.

Kakebunn
Sett ovnen på 180 grader.

Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle. Mos bananene med en gaffel.

Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Bland alt sammen.

Ha deigen i en smurt springform. Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken.

La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.

Fyll
Del aprikosene i to og fordel halve mengden utover kakebunnen. 

Del bananene i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen.

Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen. Legg på bunn nummer to og gjør det samme her. Legg på topplokket og smør på resten av kremen.

Pynt så med aprikoser, bringebær og blåbær.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.