Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Bløtkake med gelélokk
  • Bløtkake med gelélokk

Bløtkake med gelélokk

Kake med gelélokk blir alltid tatt godt imot hos både små og store. Kaken er ganske enkel å lage og blir et flott syn.
Middels
Energi 141.1 kcal
Protein 2.9 g
Fett 7.0 g
Karbohydrater 16.0 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 32.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 6.7 g
Vitamin A 98.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 31.3 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 32.6 µg
Fosfor 73.3 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 11.3 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 2.9 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

1 porsjoner 1 porsjon gir 16 stk
  • Ferdig kakebunn eller sukkerbrød av:
  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll:
  • 1 pk romkrem
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl jordbærsyltetøy
  • Pynt:
  • ½ pk ferdiggelé med jordbærsmak
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 2 kurv jordbær (à 400 g)

Fremgangsmåte

Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 ºC i ca 35 minutter. 

Romkrem
Følg anvisningen på pakken. Romkrem fåes kjøpt i pulverform som enten skal kokes eller piskes sammen. Den kan også kjøpes ferdig til bruk. Hvis du ønsker, kan du røre inn litt krem i den ferdige romkremen.
 
Jordbærkrem
Visp kremfløte til luftig krem, og vend inn jordbærsyltetøy.

Fremgangsmåte for kaken
Del sukkerbrødet i tre lag.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk.
Smør romkremen utover kaken.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk.
Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
Del bærene og legg dem tett oppå kaken.
Varm geléen over svak varme til den smelter. Fordel den smeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet  til geléen stivner helt igjen.
(Tips: benytter du dypfryste jordbær stivner geleen raskere)

Visp resten av fløten med sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.