Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Bløtkake til fest
  • Bløtkake til fest

Bløtkake til fest

Lag en en flott kremkake som du pynter med roseblader og margeritter!
Vanskelig
Energi 295.3 kcal
Protein 6.3 g
Fett 23.1 g
Karbohydrater 15.0 g
Fiber 1.6 g
Kalsium 61.7 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 6.5 g
Vitamin A 183.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 5.4 mg
Vitamin E 2.7 mg
Folat 26.2 µg
Fosfor 98.2 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 23.4 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 3.5 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • Sukkerbrød;
  • 4 stk egg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Nøttebunn;
  • 4 stk eggehvite
  • 100 g sukker
  • 200 g hasselnøtter malte
  • 2 ss hvetemel
  • Fyll;
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 200 g jordbær
  • Pynt;
  • 100 g hvit kokesjokolade
  • 50 g mørk kokesjokolade
  • 8 stk jordbær
  • 5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.

Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell røren i springform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.

Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 C° i 25 - 30 minutter.


Nøttebunn
Visp eggehvitene nesten stive og tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen slik at det blir en luftig og stiv marengs.
 
Bland de malte nøttene med hvetemel og bland dette forsiktig inn i eggedosisen. Fyll røren i en springform på 24 cm. Stek nøttebunnen i forvarmet ovn ved 160 C° i 30 minutter.

Sett sammen kaken
Legg nøttebunnen på et serveringsfat.
 
Visp kremfløten til luftig krem rør forsiktig inn vaniljekvarg.
 
Fordel halvparten av kremblandingen over nøttebunnen. Kutt jordbærene i biter og fordel halve mengden utover kremen.
 
Del sukkerbrødet i to, og legg på det ene sukkerbrødet. Dynk med melk. Legg på resten av kremblandingen og jordbærene.
 
Legg på det andre sukkerbrødet og dynk med melk.

Pynt
Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Smelt den mørke sjokoladen i en annen bolle.
 
Hell den mørke smeltede sjokoladen i den hvite sjokoladen. Men gjør dette forsiktig slik at blandingen bare blir pent marmorert.
 
Dypp hele jordbær i sjokoladen og legg dem på et bakepapir til sjokoladen har stivnet. 
 
Visp kremfløten til en luftig krem. Smør et jevnt lag med krem på toppen av kaken, ha resten av kremen i en sprøytepose med en stjernetyll og sprøyt fine striper rundt hele kaken.
 
Pynt med for eksempel roseblader og margeritter (margerittene kan ikke spises). Legg på jordbærene og pynt til slutt med kandiserte blomster i midten av kaken. Du kan også pynte med andre bær eller frukter.
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.