Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Bløtkakestjerne
  • Bløtkakestjerne

Bløtkakestjerne

Lag en deilig bløtkakestjerne. Pynt med vakre farger så kan du bruke den til den anledningen som måtte passe best.
Middels
Energi 237.6 kcal
Protein 5.5 g
Fett 11.9 g
Karbohydrater 26.7 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 41.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 14.3 g
Vitamin A 162.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 3.5 mg
Vitamin E 1.8 mg
Folat 23.0 µg
Fosfor 120.9 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 11.7 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 5.4 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 10
  • 4 stk egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll 1;
  • 50 g bringebær
  • 1 dl kremfløte
  • Fyll 2;
  • 50 g bjørnebær
  • 1 dl ferdig vaniljekrem
  • Pynt;
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g rips

Fremgangsmåte

Stek kaken i en stjerneform, eller du kan steke kaken i en springform (24 cm) og skjære ut en stjerne etter at sukkerbrødet er stekt og avkjølt. Vil du gjøre det ekstra enkelt skjærer du ut en stjerne av en ferdig sukkerbrødbunn.

Pisk egg og sukker til stiv og luftig eggedosis.

Sikt i mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott.

Hell røren i en smurt form og stek kaken. Sukkerbrødet stekes på 175 grader i ca 30 minutter i forvarmet ovn.

Del den avkjølte kaken i tre lag. Dynk kaken med melk, fyll det det første laget med bringebær og stivvispet kremfløte. Legg på en kakebunn til og fyll lag to med bjørnebær og vaniljekrem. Legg på kaketoppen. 

Visp kremfløten til luftig krem, ha den i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt fine stjerner rundt kaken og på toppen. Legg på rips og f. eks kandiserte små blomster. (Disse fåes kjøpt i de fleste større matbutikker)

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.