Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Bryllupskake i særklasse
  • Bryllupskake i særklasse

Bryllupskake i særklasse

Om du eller noen i familien har ambisjoner om å stille med en hjemmelaget kake på bryllupsdagen, er denne midt i blinken.
Vanskelig
Energi 297.7 kcal
Protein 5.4 g
Fett 17.6 g
Karbohydrater 28.7 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 60.0 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 23.9 g
Vitamin A 167.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.7 mg
Vitamin E 3.7 mg
Folat 16.9 µg
Fosfor 124.6 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 38.1 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 3.5 µg
Sink 0.7 mg

Ukobla ingrediens:
string(15) "krokansjokolade"

Ingredienser

15 porsjoner
  • Bunn:
  • 14 stk egg
  • 350 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 150 g mandler , malte
  • 3 ss kakaopulver (til den ene bunnen)
  • Fyll:
  • 7 stk gelatinplater
  • 800 g hermetiske aprikoser
  • 2 stk krokansjokolade
  • 1 ½ l kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 3 dl kokende vann
  • Pynt:
  • 1 ½ kg marsipan
  • 0 g rød konditorfarge
  • Melisglasur: (til sukkerbro osv)
  • 1 stk eggehvite
  • 3 dl melis
  • 1 ts eddik, 7 %

Fremgangsmåte

Bunn
Pisk halvparten av eggene og halvparten av sukkeret til stiv eggedosis.

Sikt i halvparten av melet og halvparten av bakepulveret.

Tilsett halvparten av mandlene. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Smør  to hjerteform à ca 2 ½ liter (til kaker til 15 porsjoner) og dekk bunnen med bakepapir.

Hell røren i formen og stek kaken i stekeovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Lag den andre bunnen på samme måte, men sikt i kakaopulver sammen med melet.

 

Fyll
Bløt gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter.

Sil saften fra frukten. Hakk frukten og sjokoladen.

Visp halvparten av fløten og halvparten av sukkeret til luftig krem. Bland krem, sjokolade og frukt.

Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i 1/6 av det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i fruktkremen.

Del kakebunnene i to lag og dynk dem med fruktsaften.

Fordel den halvstivnede fromasjkremen på sjokoladedelene. Legg de lyse delene forsiktig oppå og la fromasjen stivne helt i kjøleskapet.

Farg marsipanen svakt rosa med konditorfarge.

Visp resten av fløten og sukkeret til luftig krem. Dekk begge kakene med krem.

Kjevle marsipanlokk og strekk dem jevnt rundt kakene. Legg kakene sammen på et stort brett e.l. og legg på pynten som er laget på forhånd.

Du kan selv velge om du ønsker å pynte kaken med roseblader eller marsipanblomster, sukker og eggehvite, sjokoladeblader eller pyntebånd.

Glaserte roser
Pensle friske rosekronblader på begge sider med eggehvite. Dypp dem forsiktig i sukker og la dem ligge til tørk på bakepapir noen timer. Fest 3 - 4 blader sammen til roser med melisglasur. Rosene kan oppbevares i flere uker på et tørt sted.

Sjokoladeblader
Pensle forsiden på friske roseblader med smeltet sjokolade. Legg bladene på bakepapir og la dem stivne i kjøleskapet. Dra rosebladene forsiktig av.

Melisglasur
Visp eggehvite og melis til en smidig glasur med en miksmaster. Tilsett eddik, da blir massen lettere å forme. Ha glasuren i en plastpose. Klipp et lite hull i spissen og sprøyt figurer på bakepapir. La figurene tørke i minst et døgn før de løsnes forsiktig fra papiret.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.