Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Marias konfirmasjonshatt
  • Marias konfirmasjonshatt

Marias konfirmasjonshatt

Denne kaken kan med fordel også brukes som en dåpskake. Eller rett og slett som en festkake uten en person som skal hedres.
Vanskelig
Energi 343.7 kcal
Protein 6.8 g
Fett 19.5 g
Karbohydrater 34.6 g
Fiber 1.6 g
Kalsium 55.7 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 27.8 g
Vitamin A 94.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 3.7 mg
Folat 22.6 µg
Fosfor 155.6 mg
Jern 1.0 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 46.8 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 5.2 µg
Sink 0.9 mg

Ingredienser

16 porsjoner
  • bunner:
  • 7 stk egg
  • 175 g sukker
  • 50 g mandler , malte
  • 125 g hvetemel
  • 1 ½ ts bakepulver
  • fyll:
  • 5 dl ferdig vaniljekrem
  • 200 g valnøttkjerner , hakket
  • 3 dl kremfløte
  • pynt:
  • 3 dl kremfløte
  • ca. 750 g marsipan
  • rød og gul konditorfarge

Fremgangsmåte

Bunner:
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Tilsett mandler og bland alt forsiktig med en slikkepott.
 
Hell røre i smurte, runde kakeformer, 26 og 15 cm i diameter (til en kake på 8-10 porsjoner).Den minste kaken bør være lavere enn den store.
 
Stek bunnene i stekeovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Fyllet:
Rør vaniljekremen jevn.
 
Visp kremfløten til luftig krem. Bland vaniljekrem og krem.
 
Tilsett grovhakkede valnøtter.
 
Sett sammen kaken:
Del den store bunnen i tre og den minste i to lag. Dynk med juice eller melk. Fyll kakene med vaniljekremen.

Pynten:
Visp resten av fløten til luftig krem. Dekk begge kakene med kremen.
 
Kjevle ut marsipanlokk til den store kaken. Legg det på og strekk det jevnt inntil kaken.
 
Renskjær kanten helt inntil kaken. Kjevle marsipan til hattekaken og beregn bremmen i størrelsen på lokket. Legg det på og dander bremmen i folder.
 
Kjevle hattebåndet i for eksempel rosa marsipan og strekk det rundt hatten. Lag eventuelt blomster og sett bak på båndet.

Tips: Dryss litt hvetemel på bordet under kjevling av marsipanlokkene. Da holder de seg lenger tørre

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.