Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Marsipankake
  • Marsipankake

    Bak en smakull marsipankake 

Marsipankake

Når det er fest skal det kaker på bordet, her får du en oppskriften på en enkel marsipankake.
Middels
Energi 331.9 kcal
Protein 4.6 g
Fett 16.2 g
Karbohydrater 41.4 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 54.5 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 33.9 g
Vitamin A 156.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.4 mg
Vitamin E 2.7 mg
Folat 15.3 µg
Fosfor 123.9 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 30.4 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 3.0 µg
Sink 0.6 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "friske bær"
Ukobla ingrediens:
string(11) "friske bær"

Ingredienser

12 porsjoner
  • Sukkerbrød:
  • 3 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl varmt vann
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ½ ts bakepulver
  • Fyll
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 100 g f.eks blåbær og bringebær friske bær
  • 5 ss bringebærsyltetøy
  • 4 dl kremfløte
  • Pynt
  • 400 g marsipan
  • 30 g friske bær
  • 40 g smeltet over vannbad kokesjokolade
  • 20 blad frisk mynte

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis, mot slutten av piskingen tilsettes vannet i en tynn stråle

Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i springform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.

Stek sukkerbrødet midt ovene i forvarmet ovn ved 175 ºC i ca 35 minutter.

Fyll:
Visp 3 dl kremfløten til luftig krem. Rør forsiktig inn melis sammen med bærene.

Del sukkerbrødet i to. Dynk kaken med melk og smør syltetøy på den nederste delen. Fordel kremen med bærene på kaken. Legg på den øverste kakedelen og dynk med melk.
Visp siste del av kremfløten til luftig krem og fordel den oppå og rundt kantene på kaken.

Pynt:
Kjevl marsipanen ut til en stor runding, eller benytt ferdig marsipanlokk. Man kan kjevle marsipanen ut mellom to bakepapir, eller bruke litt hvetemel under kjevlingen. Hvetemelet gjør at marsipanen ikke blir så klissete. Bruk en pensel til å børste av melet. Rundingen av marsipan skal dekke kakens overside og kanter.

Legg marsipanen på kaken, og skjær av overflødig marsipan.

Form små blomster ved hjelp av en utstikker eller en skarp kniv. Pynt hver blomst med smeltet sjokolade. Til denne kaken har vi laget ca 25 blomster.

Pynt kanten av kaken med friske bær, og fest marsipanblomstene på kaken med smeltet sjokolade. Legg på friske blader av mynte.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.