Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Romkake med jordbærlokk
  • Romkake med jordbærlokk

    En nydelig kake med gelelokk 

Romkake med jordbærlokk

Denne smakfulle festkaken passer perfekt på kakebordet. Sukkerbrød med romkrem, gelelokk med jordbær og kremfløte

Middels
Energi 199.2 kcal
Protein 4.3 g
Fett 11.6 g
Karbohydrater 19.1 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 61.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 7.8 g
Vitamin A 160.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 14.2 mg
Vitamin E 1.9 mg
Folat 28.1 µg
Fosfor 115.9 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 12.4 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 4.8 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

16 porsjoner
  • Sukkerbrød
  • 5 stk egg
  • 120 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 3 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • Romkrem
  • 4 dl helmelk
  • 120 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 4 stk eggeplomme
  • 4 ss maisstivelse (maizena)
  • 5 dråpe romessens (smak til)
  • 4 dl kremfløte
  • ½ stk eggehvite
  • 50 g marsipan
  • grønn konditorfarge
  • 400 g jordbær
  • 1/4 pk Piano jordbærgele

Fremgangsmåte

Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 ºC i ca 35 minutter.

Romkrem
Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
Rør sammen 2/3 av fløten, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret.
Hell den varme væsken oppi eggeblandingen, litt etter litt, mens du rører med en visp.
Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1 minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøles hurtig.
Pisk opp kremfløten og rør halvparten forsiktig inn i den kalde romkremen.

Fremgangsmåte for kake
Del sukkerbrødet i tre lag.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av romkremen.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover resten av romkremen.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
Tilsett litt eggehvite i marsipanen, slik at den blir så løs at den kan sprøytes. Farg den med grønnkonditorfarge. Sprøyt marsipanen med en stjernetyll langs kanten av kaken. Marsipankanten skal være der for å hindre geléen i å renne ned langs kanten av kaken.
Del jordbærene på langs og legg de oppå kaken.
Smelt forsiktig smelte ferdiggelé over svak varme, til den blir flytende. Avkjøl litt og hell den over jordbærene.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.