Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Valnøttkake med aprikos
  • Valnøttkake med aprikos

Valnøttkake med aprikos

En enkel og smakfull kake til alle anledninger. Baker du bunnen på forhånd er det fort gjort å pynte kaken.
Middels
Energi 268.3 kcal
Protein 4.9 g
Fett 19.4 g
Karbohydrater 18.2 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 62.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 5.3 g
Vitamin A 172.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.6 mg
Vitamin E 3.1 mg
Folat 19.6 µg
Fosfor 126.2 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 33.5 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 4.8 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

16 porsjoner
  • 4 stk egg
  • 160 g sukker
  • 100 g mandler
  • 100 g valnøttkjerner
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll og pynt:
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 200 g aprikossyltetøy
  • 1 boks hermetiske aprikoser

Fremgangsmåte

Valnøttbunn
Pisk egg og sukker til eggedosis.

Mal mandlene og valnøttene.

Sikt i potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen sammen med de malte mandlene og valnøttene.

Hell røren i kakeform, 23 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.

Stek valnøttbunnen midt i ovnen på 170 ºC i ca 30 minutter.

 

Fyll og pynt
Visp kremfløten med sukker og vend syltetøyet inn i halve mengden vispet, krem.

Del kaken i to.

Legg det ene laget på et kakefat og smør utover kremen med syltetøy.

Legg det andre laget med kake oppå syltetøykremen,og smør resten av kremen på toppen av kaken.

Pynt med oppskåret hermetisk aprikos.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.