Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Vårlig festkake
  • Vårlig festkake

Vårlig festkake

En kake som er fin å servere i påsken.
Vanskelig
Energi 254.2 kcal
Protein 3.6 g
Fett 12.5 g
Karbohydrater 31.6 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 36.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 20.9 g
Vitamin A 107.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 8.3 µg
Fosfor 73.4 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 14.2 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 1.9 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

6 porsjoner
  • Bunn:
  • 2 stk egg
  • 180 g sukker
  • 1 dl kokende vann
  • 1 dl potetmel
  • 1 ½ dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl melk eller saft, til dynking av bunnen
  • Fyll:
  • 3 dl kremfløte
  • 5 dl ferdig romkrem
  • 200 g marsipan , hvit, gul og grønn

Fremgangsmåte

Bunn:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
 
Tilsett vann, og sikt i mel og bakepulver. Bland alt forsiktig med en slikkepott.
 
Hell røren i smurt springform på 22 cm i diameter (til en kake på 6 - 8 porsjoner).
 
Stek kaken i stekeovnen ved 175 °C i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.
 
Del den avkjølte kaken i tre lag og dynk den i melk (evt saft).

Fyll:
Visp fløten til luftig krem og bland ca 1/3 av kremen med romkrem. Fyll kaken, og stryk et tynt lag utenpå kaken med denne kremen.

Sett sammen kaken:
Kjevle ut hvit marsipan til lokk på kaken.
 
Sprøyt vispet kremfløte rundt kanten.
 
Lag gule påskeliljer av marsipan til pynt på kaken. Fire runde gule ringer stikkes ut med et lite glass, en avlang bit marsipan danner midten av blomsten. De runde ringene formes til blomsterblad rundt, og litt rød konditorfarge strykes forsiktig på toppen av midtpartiet. 3 - 4 blomster er nok.
 
Lag en lang grønn stilk og et par lange slanke blad og vårens festkake er klar til servering.
 
La den gjerne stå og trekke et par timer, da blir den saftig og god.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.