Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Formkaker / Banankake
  • Banankake

Banankake

Lag noe nytt med bananer, hva med en banankake!
Enkel
Energi 291.2 kcal
Protein 5.2 g
Fett 11.4 g
Karbohydrater 41.3 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 28.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 1.7 µg
Tilsatt sukker 17.4 g
Vitamin A 160.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.6 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 17.8 µg
Fosfor 137.8 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 20.3 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 4.0 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 2 stk banan godt modne
  • 100 g smør romtemperert
  • 150 g sukker
  • 2 stk egg
  • 225 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • ½ dl lettmelk

Fremgangsmåte

Kle en brødform med bakepapir.

Del bananer og smør i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i to minutter med en håndmikser.

Ha røren i brødformen og stek kaken midt i stekeovn ved 180 °C i 1 time. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.