Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Formkaker / Blåbærmuffins
  • Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Blåbær er både sunt, godt og fulle av antioksidanter. Ha alltid noen frosne blåbær i fryseren. Herlig i muffins og andre kaker.
Enkel
Energi 271.3 kcal
Protein 4.9 g
Fett 13.2 g
Karbohydrater 32.7 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 55.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 1.6 µg
Tilsatt sukker 11.0 g
Vitamin A 175.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.7 mg
Vitamin E 1.0 mg
Folat 15.4 µg
Fosfor 165.3 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 15.0 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 2.8 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 125 g smør
  • 125 g frosne eller friske blåbær
  • 4 dl hvetemel
  • 1 stk egg
  • 100 g sukker
  • ½ ts salt
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ½ dl lettmelk
  • 1 dl kefir

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret.

Bland bærene med ca 1/4 del av hvetemelet, og sett dette til side.

Bland resten av de tørre ingrediensene i en bolle.

Pisk egg sammen med sukker, og visp inn smøret og melken. Lag en fordypning i melblandingen, og rør inn eggeblandingen. Bland deretter inn blåbærene, og rør det sammen forsiktig.

Fordel røren i papirkledde muffinsformer. Fyll opp halvveis, ca 3/4. Det beste er å bruke muffinsbrett i aluminium i tillegg til papirformene. Da holder muffinsene formen bedre.

Muffinsene stekes ved 180 °C. Oppskriften gir seks store muffins, eller ti små. Store muffins stekes i 15 - 20 minutter og små muffins stekes i ca. 12 minutter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.