Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Formkaker / Ingefærkake med ostekrem
  • Ingefærkake med ostekrem

Ingefærkake med ostekrem

Dette er en saftig og god krydderkake med en fyldig ostekrem som kan serveres hele året rundt. Enkel og rask å lage med en steketid på bare 25 minutter.
Middels
Energi 287.7 kcal
Protein 4.7 g
Fett 9.5 g
Karbohydrater 45.6 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 60.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 1.1 µg
Tilsatt sukker 29.5 g
Vitamin A 125.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.2 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 11.8 µg
Fosfor 77.4 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 17.2 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 3.3 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • 2 stk egg
  • 90 g brunt sukker
  • 120 g lys sirup
  • 90 g smør
  • 2 ½ dl melk
  • 250 g hvetemel
  • ½ ts garam masala
  • 1 ½ ts malt ingefær
  • 1 ts natron
  • 90 g kremost naturell
  • 185 g melis
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.

Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.

Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.

Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.

Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på. 

Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.  

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.