Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Formkaker / Mandelkake
  • Mandelkake

Mandelkake

En kake til enhver anledning!

Middels
Energi 401.4 kcal
Protein 5.4 g
Fett 24.4 g
Karbohydrater 39.5 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 41.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 2.3 µg
Tilsatt sukker 23.0 g
Vitamin A 311.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.9 mg
Folat 14.6 µg
Fosfor 118.8 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 20.4 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 3.6 µg
Sink 0.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(13) "mandeldråper"
Ukobla ingrediens:
string(27) "mørk sjokolade, 52 % kakao"

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 400 g sukker
  • 350 g smør
  • 4 stk egg
  • 1 dl melk
  • 1 ts mandeldråper
  • 400 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 g hakket mørk sjokolade, 52 % kakao eller sjokoladedråper
  • 50 g hakkede mandler
  • Glasur:
  • 3 dl seterrømme eller kesam original
  • 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Rør sukker og smør hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett væsken i røren vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker.

Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 25 x 35).

Strø hakket sjokolade og mandler på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca 30 minutter. Avkjøl kaken før seterrømmen smøres på. Smelt sjokoladen og ha den på kaken i en tynn stråle.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.