Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Formkaker / Saftig appelsinkake med sjokolade
  • Saftig appelsinkake med sjokolade

Saftig appelsinkake med sjokolade

Denne formkaken er perfekt til å ta med på tur, om ikke den blir spist i bilen, da...
Enkel
Energi 337.8 kcal
Protein 4.0 g
Fett 9.7 g
Karbohydrater 58.1 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 22.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 1.1 µg
Tilsatt sukker 40.5 g
Vitamin A 106.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 5.0 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 14.4 µg
Fosfor 85.2 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.2 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 3.2 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 400 g sukker
  • 320 g romtemperert smør
  • 4 stk romtempererte egg
  • 1 dl melk
  • ½ dl appelsinjuice eller presset appelsin
  • 320 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • Skall av 1 stk appelsin
  • 50 g hakket mørk kokesjokolade eller sjokoladedråper
  • Fyll:
  • 125 g smør
  • 4 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • ½ dl appelsinsaft
  • 100 g hvit kokesjokolade
  • Skall av 1 stk appelsin

Fremgangsmåte

Sett ovenen på 180 °C.

 

Rør sukker og smør hvitt og luftig. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.

Bland sammen det tørre (hvetemel, bakrpulver, vaniljesukker). 

Tilsett væske og melblandingen vekselvis i røren. 

Riv appelsinskall og rør inn.

Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36).

Strø hakket sjokolade, eller sjokoladedråpene, på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 35 minutter.

 

Fyll:

Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig.

Smelt sjokoladen i vannbad, eller i mikrobølgeovn på ca 700 watt i 30 sekunder, og rør den inn i fyllet. 

Tilsett til slutt revet appelsinskall og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.