Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Formkaker / Valnøttkake med mokkaglasur
  • Valnøttkake med mokkaglasur

Valnøttkake med mokkaglasur

Det er alltid bra å ha noe godt til kaffen i bakhånd, skulle man få uventet besøk. Da er det fint med kaker som kan fryses.
Middels
Energi 354.1 kcal
Protein 4.7 g
Fett 14.2 g
Karbohydrater 50.9 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 33.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 36.3 g
Vitamin A 141.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 8.1 µg
Fosfor 133.2 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 26.5 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 2.6 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

8 porsjoner
  • 100 g meierismør
  • 180 g sukker
  • 1 ½ dl valnøttkjerner , hakkede
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 2 stk eggehvite
  • Mokkaglasur:
  • 100 g melis
  • 2 ss sterk kaffe
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 dl valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker godt. Tilsett nøtter. Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver, og rør det i vekselsvis med melken.

Pisk hvitene stive og rør dem forsiktig i. Hell røren i en godt smurt form på 1 ½ l (til en kake på 8 - 10 porsjoner). og stek kaken ovnen på 175 °C i ca 45 minutter.

Avkjøl kaken litt før du hvelver den på rist.

Rør sammen melis, kaffe, kakao og vaniljesukker til glasuren. Smør glasuren på kaken og dekorer den med nøtter.

Hvis kaken skal fryses, lønner det seg å vente med glasuren til kaken har tint. Glasuren blir mer delikat da.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.