Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Frukt- og bærkaker / Appelsinkake med ostekrem
  • Appelsinkake med ostekrem

Appelsinkake med ostekrem

En enkel og frisk kake med appelsin og ost - til enhver anledning.
Enkel
Energi 268.7 kcal
Protein 7.4 g
Fett 14.0 g
Karbohydrater 28.1 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 43.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 1.9 µg
Tilsatt sukker 5.8 g
Vitamin A 214.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 8.8 mg
Vitamin E 1.8 mg
Folat 28.7 µg
Fosfor 176.2 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 15.9 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 6.7 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

10 porsjoner
  • bunn:
  • 4 stk egg
  • 150 g sukker
  • revet skall av ½ stk appelsin
  • 4 ss appelsinsaft (saften av en halv appelsin)
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 75 g meierismør
  • ostekrem:
  • 125 g kremost naturell
  • 2 ss sukker
  • 4 ss appelsinsaft (saften av en halv appelsin)
  • revet skall av ½ stk appelsin

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett appelsinsaft og -skall, mel blandet med bakepulver og smeltet avkjølt meierismør.

Hell røren i smurt langpanne f.eks en firkantet kakeform ca. 30x40cm (til en kake på 10 porsjoner). Stek den pent gyllen i stekeovnen ved 200 grader C, 10-15 minutter. Hvelv kaken på melstrødd håndkle eller papir. Avkjøl og del tvers over i to like biter.

Ostekrem:
Bland sammen ost, appelsinskall og sukker. Rør inn appelsinsaft til kremen er passe tykk.
 
Smør kremen på den ene kakedelen og legg den andre over. Dryss på melis og skjær i jevne firkanter.

 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.