Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Frukt- og bærkaker / Appelsinkake
  • Appelsinkake

Appelsinkake

Appelsinen er en selvsagt følgesvenn til skituren, men litt variasjon en gang iblant skader jo ingen. Så hvorfor ikke overraske familie eller venner med denne kaken på turen?
Enkel
Energi 356.8 kcal
Protein 4.4 g
Fett 16.2 g
Karbohydrater 48.0 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 20.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 2.3 µg
Tilsatt sukker 31.4 g
Vitamin A 233.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 7.0 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 18.0 µg
Fosfor 91.2 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.8 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 3.9 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(20) "syltet appelsinskall"
Ukobla ingrediens:
string(20) "syltet appelsinskall"

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 200 g meierismør
  • 2 dl sukker
  • 3 stk egg
  • ½ dl appelsinjuice (eller saft av appelsin)
  • revet skall av 1 stk appelsin
  • 50 g syltet appelsinskall
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl hvetemel
  • Glasur:
  • 2 dl melis
  • 1 ½ ss appelsinsaft
  • 20 g syltet appelsinskall (eller revet appelsinskall)

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker lett og porøst. Rør i eggene, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg.

Tilsett appelsinsaften/juicen og nesten alt skallet (hold eventuelt igjen litt til pynt).

Bland syltet appelsinskall og bakepulver med mel. Bland det i deigen. Rør ikke for mye, men slik at det er godt blandet og deigen er jevn.

Smør og strø kakeformen f.eks en randform, eller avlang form, på 1 ½ l til en kake på 8 porsjoner, og hell i deigen.

Stek kaken i stekeovnen: 175 °C, ca 45 minutter for randform og ca 50 minutter for avlang form, ta den ut av ovnen og la den stå ca 5 minutter i formen før du hvelver den ut. Avkjøles på rist.

Glasur:
Rør sammen melis og appelsinsaft og bre det over kaken. Pynt med appelsinskall, friskt eller syltet.


Kaken kan med fordel fryses, men gjør det uten glasuren på.

 

 


  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.