Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Frukt- og bærkaker / Bestemors eplekake
  • Bestemors eplekake

Bestemors eplekake

En sikker vinner. Enkel å lage og klar til å settes inn i ovnen i løpet av en halv time.
Middels
Energi 282.2 kcal
Protein 4.0 g
Fett 15.2 g
Karbohydrater 32.2 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 37.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 2.3 µg
Tilsatt sukker 17.6 g
Vitamin A 219.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 3.8 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 15.5 µg
Fosfor 89.4 mg
Jern 1.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.3 mg
Niacin 21.0 mg
Selen 4.0 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

1 porsjoner 1 porsjon gir 12 stk
  • 4 stk eple , syrlige
  • 5 ss sukker
  • 2 ss malt kanel
  • Røre:
  • 200 g smør , romtemperert
  • 200 g sukker
  • 4 stk egg , romtemperert
  • 170 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 ºC.

Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.

Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.

 

Fremgangsmåte røre:

Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.

Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.

Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.

Stikk halvparten av eplebåtene ned i deigen, med den tynne siden ned.

Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene ned i deigen.

Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen på 180 ºC i ca 50 minutter.

 

Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.