Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Frukt- og bærkaker / Sviskekake
  • Sviskekake

Sviskekake

Her har du en kake som du kan servere gjester gjennom hele julen.
Middels
Energi 431.3 kcal
Protein 7.0 g
Fett 25.9 g
Karbohydrater 38.8 g
Fiber 1.9 g
Kalsium 33.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 2.8 µg
Tilsatt sukker 19.0 g
Vitamin A 276.8 mg
Vitamin B1 0.2 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.6 mg
Vitamin E 3.1 mg
Folat 28.9 µg
Fosfor 140.4 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 28.0 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 4.8 µg
Sink 0.7 mg

Ukobla ingrediens:
string(7) "svisker"

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 100 g svisker , klippet i biter
  • ½ dl konjakk eller appelsinsaft
  • 200 g meierismør
  • 180 g sukker
  • 3 stk egg
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g hasselnøtter , grovhakkede

Fremgangsmåte

La sviskene trekke i konjakk, gjerne natten over.

Rør smør og sukker luftig, og bland inn ett egg av gangen. Tilsett mel blandet med bakepulver, hasselnøtter, og rør til slutt inn sviskene. Hell røren i en godt smurt form (Bruk en form på ca 1 ½ l til en kake på 6 - 8 porsjoner). Stek kaken i stekeovnen på 175 °C i ca 45 minutter.

Avkjøl på rist og pakk i folie eller tett plast. Oppbevar på et kjølig sted. Sviskekaken er meget holdbar.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.