Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Frukt- og bærkaker / Torils eplekake i langpanne
  • Torils eplekake i langpanne

Torils eplekake i langpanne

Hva er vel bedre enn hjemmelaget eplekake?
Middels
Energi 185.6 kcal
Protein 4.1 g
Fett 8.9 g
Karbohydrater 21.3 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 35.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 0.6 g
Vitamin A 122.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 4.9 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 8.5 µg
Fosfor 103.6 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.5 mg
Niacin 5.3 mg
Selen 2.1 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

10 porsjoner
  • 5 dl sukker
  • 250 g meierismør
  • 3 stk egg
  • 7 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete, fin
  • 5 ts bakepulver
  • 3 ½ dl melk
  • 12 stk eple
  • 1 ss sukker
  • 1 ss malt kanel

Fremgangsmåte

Rør sukker og smør sammen til det blir hvitt. Bland inn egg, mel, bakepulver og melk.

Kle langpannen ( se an størrelsen etter antall personer) med bakepapir og hell i røren.

Skrell eplene, skjær dem i båter og legg dem oppå. Strø sukker og kanel over, og stek kaken i ovnen på midterste rille på 200 °C i 40 - 45 minutter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.