Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Frukt- og bærkaker / Trenøttskake
  • Trenøttskake

Trenøttskake

Nøtter hører gjerne julen til, men dessverre er det ofte slik at nøttene man setter fram ofte bare blir sittende som pynt. Denne kaken er dermed midt i blinken da den lar deg bruke de gjenværende julenøttene til noe nyttig.
Enkel
Energi 282.7 kcal
Protein 5.4 g
Fett 15.2 g
Karbohydrater 30.2 g
Fiber 2.2 g
Kalsium 47.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 5.3 g
Vitamin A 86.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 5.8 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 22.4 µg
Fosfor 138.4 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.3 mg
Magnesium 38.0 mg
Niacin 2.3 mg
Selen 5.2 µg
Sink 0.7 mg

Ukobla ingrediens:
string(7) "svisker"

Ingredienser

8 porsjoner
  • 200 g blanding av eple , druer eller annen frukt
  • 125 g tørket aprikos
  • 125 g svisker
  • 375 g rosiner
  • 3 dl appelsinjuice , eller halvparten konjakk og halvparten sherry
  • 125 g meierismør
  • 125 g brunt sukker
  • 4 stk egg
  • 1 dl vann , varmt
  • ½ dl honning
  • 4 ½ dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts malt allehånde
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss pulver av kaffe
  • 300 g valnøttkjerner , mandler og hasselnøtter

Fremgangsmåte

Legg oppskåret frukt og rosiner i appelsinjuice (evt i sherry og konjakk). Dekk til og la det stå natten over.

Legg bakepapir i bunnen av tre former x 1 liter (tilpass etter antall porsjoner).

Rør smør og sukker godt. Tilsett egg, vann, honning, mel, bakepulver, krydder, kakao- og kaffepulver. Bland i all frukten og grovhakkede nøtter. Hell røren i formene og stek kakene i ovnen på 150 °C i ca 2 timer.

Avkjøl kakene i formene, godt tildekket. Ta dem forsiktig ut av formene og pakk dem lufttett.

Kakene holder i ca 3 måneder uten fryser.

 


  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.