Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Bladet kuvertbrød
  • Bladet kuvertbrød

Bladet kuvertbrød

Kuvertbrød passer ypperlig som tilbehør til middagen.
Vanskelig
Energi 295.4 kcal
Protein 11.8 g
Fett 13.9 g
Karbohydrater 29.8 g
Fiber 2.3 g
Kalsium 186.7 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 153.0 mg
Vitamin B1 0.6 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 121.2 µg
Fosfor 219.8 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 18.8 mg
Niacin 2.4 mg
Selen 4.5 µg
Sink 1.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 50 g meierismør
  • 2 ½ dl lettmelk
  • 50 g gjær eller tilsvarende tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 7 dl finbakstmel
  • Fyll:
  • 1 dl meierismør , smeltet
  • 200 g jarlsberg , revet
  • 1 dl friske urter

Fremgangsmåte

Smelt smøret og hell over melken. Rør gjæren ut i lunken væske.

Bland inn salt og mel til deigen er passe fast og "slipper bollen". La deigen heve til dobbel størrelse (ca 30 minutter).

Kjevle deigen til et rektangel på 24 x 55 cm. Skjær 6 stk 4 cm brede remser på langs med en bakkelspore. Pensle deigen med smør og dryss jevnt over ost blandet med urter. Legg 3 remser oppå hverandre og del hver "stabel" i 6 biter. Bøy hver bit, og legg dem i tredoblede og godt smurte muffinsformer. Du kan også bruke en muffinsform og legge denne i små porsjonsformer, gjerne sandkakeformer. På denne måten holder brødene fasongen bedre under heving og steking.

Etterhev brødene i ca 15 minutter, og pensle med sammenvispet egg. Stek kuvertbrødene i stekeovnen ved 225 °C i ca 13 minutter. Avkjøl på rist

Kuvertbrødene smaker fortreffelig til suppe eller en salat. De er fine å fryse, men bør lunkes på før servering.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.