Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Brød med ost og oliven
  • Brød med ost og oliven

Brød med ost og oliven

Dette brødet er kjempegodt som tilbehør til supper.
Middels
Energi 230.6 kcal
Protein 9.1 g
Fett 7.8 g
Karbohydrater 30.4 g
Fiber 1.9 g
Kalsium 78.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 93.0 mg
Vitamin B1 0.3 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 7.0 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 62.5 µg
Fosfor 111.0 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 18.3 mg
Niacin 1.4 mg
Selen 3.1 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 50 g meierismør
  • 3 dl lettmelk
  • 25 g gjær
  • 200 g sammalt hvete, fin
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 100 g gulost , f eks vellagret Norvegia
  • 100 g grønne oliven eller oliven, sort
  • ½ stk rød paprika
  • Pensling og dryss:
  • 1 stk sammenvispet egg
  • 50 g revet gulost

Fremgangsmåte

Smelt smøret, ha i melken og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.

Tilsett mel og salt, og elt alt til en passe fast deig. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i ca 20 minutter.

Ha deretter deigen på bakebordet og lag et rektangel på 25 x 50 cm.

Dryss på revet ost, oliven og finhakket paprika på ca halve leiven. Trill sammen fra langsiden og form deigen til en halvsirkel. Legg den med skjøten ned på bakepapir eller en smurt stekeplate. Heves i ca 15 minutter under plast på lunt sted.

Pensles med sammenvispet egg og strøs med litt revet ost. Stekes i stekeovn på 225 °C i ca 25 minutter. Avkjøles på rist.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.