• Grissini

Grissini

Sprø og hjemmelagde grissini passer perfekt til suppe eller en smakfull salat.

Middels
Energi 229.4 kcal
Protein 7.8 g
Fett 4.8 g
Karbohydrater 38.0 g
Fiber 2.2 g
Kalsium 58.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 44.7 mg
Vitamin B1 0.5 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 91.0 µg
Fosfor 133.0 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 16.5 mg
Niacin 1.9 mg
Selen 2.9 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 30
  • 25 g gjær
  • 25 g meierismør
  • 3 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • 6 dl finbakstmel
  • dryss med valmuefrø

Fremgangsmåte

Ca 30 stk.
Smelt smøret, ha i melken og la det bli fingervarmt, ca 37°.
Smuldre gjæren i bakebollen med den fingervarme melkebalndingen.

Tilsett salt og så mye mel at deigen er passe fast og smidig. Arbeid deigen godt. Sett den til heving under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.

Ha deigen på bakebordet og del den i 30 små biter. Trill dem ut til ca 30 cm lange lengder. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. La dem heve under plast på et lunt sted i ca 20 minutter.

Dusj grissiniene med romstemperert vann fra dynkeflaske og dryss evt på litt valmuefrø. Stek dem til de er gylne og sprø i stekeovnen ved 175 °C i 25 - 30 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares tørt.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.