Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Kanelfletter
  • Kanelfletter

Kanelfletter

Trenger du noe godt til en hyggelig anledning, er kanelfletter dekorative på kakebordet. Skal de fryses, kan du sløyfe sukkeret på toppen.

Middels
Energi 353.3 kcal
Protein 10.2 g
Fett 12.2 g
Karbohydrater 49.0 g
Fiber 3.7 g
Kalsium 36.8 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 4.2 g
Vitamin A 148.3 mg
Vitamin B1 0.8 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 150.9 µg
Fosfor 140.1 mg
Jern 1.0 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 26.2 mg
Niacin 6.4 mg
Selen 3.1 µg
Sink 1.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 35 stk
  • 200 g smør
  • 5 dl lettmelk
  • 100 g gjær
  • 2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam) gjerne med vanilje
  • 2 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • ca. 1 kg hvetemel
  • Fyll:
  • 50 g sukker
  • 2 ts malt kanel
  • Pynt:
  • 1 dl lettmelk
  • 20 g perlesukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret, og hell i melken. La det bli lunkent. Smuldre gjæren i litt av væsken, og rør den ut. Bland alt, og tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den ekstra godt, gjerne i 10 minutter. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut i en tynn leiv, og del i tre like brede strimler. Strø på sukker og kanel. Rull deigen til 3 like lange tynne pølser. Flett disse sammen, og legg den på bakepapiret. Del i passe biter. La dem etterhve i 30 minutter. Pensle med melk, og strø på litt sukker. Stek dem midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl kanelflettene på rist.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.