Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Kefirhorn med marsipan
  • Kefirhorn med marsipan

Kefirhorn med marsipan

Kefir er ypperlig til bruk i bakverk. Lag horn med marsipan som her eller bytt den ut med sjokolade eller nougat om du vil ha en annen smaksvariant.
Enkel
Energi 277.7 kcal
Protein 9.1 g
Fett 7.8 g
Karbohydrater 41.5 g
Fiber 3.0 g
Kalsium 52.7 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 6.1 g
Vitamin A 72.2 mg
Vitamin B1 0.7 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 127.1 µg
Fosfor 143.1 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 29.9 mg
Niacin 2.7 mg
Selen 3.5 µg
Sink 1.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 12
  • 50 g smør
  • 1 ½ dl melk
  • 50 g gjær
  • 2 ss honning
  • 2 ts salt
  • 1 ½ dl kefir
  • 450 g hvetemel
  • 100 g marsipan
  • 1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele over svak varme, og hell melken oppi - ikke kefiren. Løs opp gjæren i litt av væsken, og tilsett honning og salt. Hell i resten av melkeblandingen og kefiren. Elt hvetemelet inn i deigen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt.

Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve i 1 time.

Legg deigen på en melet overflate, og del deigen i to like deler. Bruk en kjevle og rull hver del ut til en sirkel med diameter 30 cm. Del hver sirkel i seks like "pizzastykker".

Del marsipanen i 12 deler, og legg en bit midt på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen, for å forme horn. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir. Hornene skal etterheve i ca 30 minutter, før de pensles med pisket egg og stekes i femten minutter på 180 °C. Avkjøl på rist.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.