Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Ostekringler
  • Ostekringler

Ostekringler

Ost gjør disse kringlene ekstra gode og de kan spises til salat, suppe eller gryte. De er også gode i nistepakken. Du kan bytte ut solsikkefrøene med karve, valmue- eller sesamfrø.
Middels
Energi 243.3 kcal
Protein 10.6 g
Fett 7.1 g
Karbohydrater 33.6 g
Fiber 1.6 g
Kalsium 113.5 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 72.2 mg
Vitamin B1 0.3 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 61.3 µg
Fosfor 140.8 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 17.7 mg
Niacin 1.3 mg
Selen 3.6 µg
Sink 1.0 mg

Ingredienser

Porsjoner 15
  • 2 ss smeltet smør
  • 4 dl kulturmelk
  • 25 g gjær
  • 1 ts salt
  • 100 g revet gulost
  • 1 stk egg
  • 4 dl sammalt hvete, fin
  • ca 6 dl hvetemel
  • Pensling og pynt
  • kulturmelk
  • hakkede solsikkefrø

Fremgangsmåte

Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i væsken. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett salt, ost, egg, grovt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Dekk deigen til med plast og etterhev i ca 40 minutter på et lunt sted.

Elt deigen på et melet bakebord. Trill til pølser og del i 15 like store biter. Trill hver bit til en pølse som formes til en kringle. Legg på bakepapir på stekeplate og etterhev i ca 30 minutter.

Pensle med mel og dryss på hakkede solsikkefrø. Stek kringlene midt i ovnen ved 225 °C i ca 12 minutter. Avkjøl på rist.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.